Makroadatok és újabb kedvezőtlen görög fejlemények hiányában tegnap jelentősebb emelkedést produkáltak az amerikai tőzsdék, a vezető indexek 1-2 százalékos pluszban fejezték be a kereskedést. A jó hangulat ma reggel Ázsiára is átterjedt, az egyes indexek közül a dél-koreai KOSPI 1,7, a hongkongi Hang Seng 1,3, a japán Nikkei 225 pedig 1,1 százalékkal került feljebb.

A Louis Capital Markets vezető munkatársa, Tom Kaan a mai piaci események nyomán a Marketwatchnak elmondta, a kínai miniszterelnök hétvégi, gazdasági növekedési kilátásokkal kapcsolatos kommentárja a mai kereskedésben is támaszt jelenthetett a kínai részvényárfolyamoknak, annak ellenére, hogy tegnap csökkenés volt tapasztalható. Kaan szerint a miniszterelnök szavai megerősítik, hogy Kína igenis támogatja a gazdasági növekedést.


A grafikon a közvetlenül a grafikonból való kereskedést lehetővé tévő Alfatrader Trading Station II grafikonrajzoló programjával készült.


Hongkongban az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó vállalatok részvényei teljesítettek kimagaslóan, az Agile Property Holdings 4, a China Resources Land pedig 4,5 százalékkal értékelődött fel.

A technológiai papírok összességében követték az amerikai társak tegnapi jó szereplését, Tokióban az Advantest közel 3, a Sharp pedig 1 százalékot drágult, míg a Panasonic 1,3 százalékkal került feljebb.

Az autógyártókat is vették, a Mazda 2, a Nissan 4,4, a Kia pedig 1,5 százalékot tudott emelkedni. A kockázati étvágy erősödése a nyersanyagszektornak is kedvezett, az Aluminium Corp. of China 2,2, a Rio Tinto pedig 1,7 százalékot erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!