Ázsia is lejtőn

Kedden az amerikai tőzsdék újra lejtőre kerültek, a pesszimista hangulat az ázsiai piacokra is átragadt, melyet az is tovább fokozott, hogy az amerikai óriás, az Apple árbevétel soron várakozások alatti eredményt közölt. Mindeközben az IMF is megszólalt a kínai gazdasági növekedéssel kapcsolatban.
portfolio.hu, 2012. július 25. szerda, 08:26
Fotó: Napi.hu

Az IMF tegnap esti nyilatkozata szerint a kínai gazdaság lassuló növekedési ütemmel nézhet szembe. Az intézmény megerősítette a nemrég lefele módosított idei évi növekedési ütemre vonatkozó becslését, mely szerint 2012-ben 8 százalékkal, 2013-ban 8,25 százalékkal nőhet a távol-keleti ország gazdasága.

A kínai hír mellett egy japán makroadat is érkezett, mely szerint az ország váratlanul kereskedelmi többletet jelentett be. Az elemzők 135 milliárd jenes deficitre számítottak, míg a tényleges adat 61,65 milliárd jen lett.

A vegyes hírek, adatok mellett az ázsiai tőzsdék a negatív tartományban tartózkodnak a kereskedésben. Az indiai SENSEX 1, a Nikkei 225 1,7, a KOSPI 1,2 százalékkal került lejjebb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK