Ázsia is nagyon örült

Az Európából indult optimizmus az ázsiai piacokon is megfigyelhető, ugyanis a vezető indexek többsége 2 százalék körül pluszban tartózkodik. Az emelkedés hátterében valószínűleg azon múlt heti hír állhat, mely szerint a spanyol állam az EFSF segítségére szorulhat.
portfolio.hu, 2012. augusztus 6. hétfő, 08:49
Fotó: Napi.hu

A pénteki európai majd amerikai ralit az a piaci pletyka indíthatta el, mely szerint az európai válságkezelő alap segítségét kérheti Spanyolország kormánya. A hír azért bírhat jelentőséggel, mert az EKB korábbi nyilatkozatában állampapír piaci beavatkozásának az támasztotta feltételéül, hogy az érintett országnak hivatalosan is az EFSF-hez kell fordulnia támogatásért.

A hétfői kereskedésben az ázsiai börzéken jelentős emelkedés vette kezdetét, a KOSPI és Nikkei 225 jár az élen 2 százalék erősödéssel.

A Toyota pénteken tette közzé negyedéves jelentését, mely 2008 óta a legmagasabb eredményről számolt be, és a menedzsment az idei évre vonatkozó számait is megemelte. A vállalat részvényei 2,5 százalékot erősödtek.

A HTC két éve nem látott mélységbe került, miután a társaság negyedéves jelentésében az árbevétel elmaradta a piaci várakozásoktól. A részvények értékük közel 48 százalékát vesztették el ebben az évben, hétfőn 6,9 százalékot gyengültek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK