A MarketWatchnak nyilatkozó elemző szerint kedden már-már karácsonyi üzemmódba váltottak a tőzsdék Ázsiában, a forgalom érezhetően enyhült. A Wall Street hétfői csökkenése után az indexek többsége kedden Ázsiában is gyengén szerepelt. Kedden zárás előtt a japán Nikkei 225 0,27 százalékos, az ausztrál S&P/ASX 200 0,13 százalékos mínuszban volt. A kínai Shanghai Composite 1,06 százalékot, a hongkongi Hang Seng 0,66 százalékot, a dél-koreai Kospi 0,30 százalékot vesztett hétfői záró értékéhez képest. Amerikához hasonlóan Ázsiában is a bankok szerepeltek a legrosszabbul. A vártnál jobb amerikai gazdasági adatok következtében (különös tekintettel a pénteki munkaerőpiaci adatokra) ugyanis felélénkültek a kamatemelésre számító várakozások, annak ellenére, hogy a Fed hétfőn megerősítette: Amerikában még jó ideig alacsonyan maradnak a ráták. Sydney-ben az ANZ 0,6 százalékot, a Westpac 0,6 százalékot esett, Szöulban a KB Financial 0,2, a Shinhan Financial 0,3 százakos mínuszban volt a tőzsdezárást megelőzően. Tokióban 1,0 százalékot vesztett a Mitsubishi UFJ Financial és 1,2 százalékot a Mizuho Financial.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!