A hétvégén publikálta a kínai statisztikai hivatal a távol-keleti ország feldolgozóipari beszerzési menedzser indexét, mely az előzetesen várt 50,4 pontos érték helyett csak 49,8 pont, ami egyébként az elmúlt hét hónap legalacsonyabb értéke lett. A kedvezőtlen hír a kínai gazdaság növekedési üteme körüli aggodalmakat erősítheti a befektetők körében.

A kereskedési idő végéhez közeledve a főbb indexek enyhe pluszban állnak, a Nikkei225 0,1 százalékkal, a Shanghai Composite 0,2 százalékkal, míg a Straits Times 0,7 százalékkal került feljebb.

A Nikkei225 indexben szereplő autógyártók közül több is a negatív tartományban áll, a Toyota és a Honda Motors 0,5 százalékos mínuszban, míg a Nissan náluk is gyengébb teljesítményt tud felmutatni, a társaság papírjai 0,8 százalékos esést könyvelhetnek el. A Mitsubishi a szektorbeli társaihoz képest viszont emelkedni tudott 0,8 százalékos plusszal.

Az európai gazdasággal kapcsolatos aggodalmak enyhülése miatt néhány japán exportőr is jól teljesített, a Toshiba 1 százalékkal, Citizen Holdings Co 0,9 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!