Ázsia nem követte Amerikát

Az irányadó távol-keleti piacok közül a japán Nikkei 0,4, az ausztrál S&P ASX 200 és a dél-koreai Kospi 0,6 százalékkal került feljebb, a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,2 százalékos csökkenést mutat. Az emelkedés ellenére több piac lefordult a napi csúcsairól, így Ázsiában már nem volt akkora az öröm, mint az amerikai kereskedésben.
portfolio.hu, 2011. október 19. szerda, 08:45
Fotó:

Az ázsiai hírek közül kiemelkedik, hogy a hongkongi felügyelet jövő márciusától bekérheti a piaci szereplőktől a pénzügyi intézményekre vonatkozó short pozíciók mértékét, melyre már Amerikában van precedens.

Az ázsiai térségben Amerikához hasonlóan jól ment a pénzügyi szektornak, míg az egyedi részvények közül a tajföldi áradások okozta termeléskiesés miatt 3,7 százalékot veszített az értékéből a Mazda.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

cobretti01, 2011.10.19 10:39

Mára az optimizmus lesz jellemző, jön a FED Beige book, jó a hangulat:
http://gazdasagtv.hu/tozsde/2011-10-19/tozsdenyitas-oktober-19-efsf-bovites-jo-hangulat
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html