Miközben a Nikkei több mint egy százalék csökkenéssel búcsúztatta a ma reggeli kereskedést, a hongkongi és az ausztrál tőzsde felfelé vette az irányt. A befektetők figyelme a görög adósságválságot követően egyre inkább az esetleges olasz kormányválságra, és a dél-európai ország finanszírozási gondjaira irányulnak.

A japán tőzsdét az exportorientált vállalatok részvényei húzzák lefelé ma reggel elsősorban a globális gazdasági lassulással kapcsolatos félelmek közepette, de nem segít árfolyamuknak az erős jen sem. A Sony részvényei több mint 4 százalékot veszítettek értékükből, míg a Panasonic árfolyama 3 százalékkal került lejjebb.

A Toyota részvényei 1,7 százalékkal értékelődtek le, az árfolyamra még nem lehetett hatással a japán autógyártó féléves gyorsjelentése, amit a piacok zárását követően tett közzé a társaság. A vállalat pénzügyi évének szeptember végén záruló első félévére 72 százalékos profitcsökkenésről számolt be és a menedzsment szokásával ellentétben nem adott az idei évre vonatkozó várakozásokat sem.

A hongkongi tőzsdét elsősorban a bankrészvények segítették felfelé ma reggel, a Bank of Communications árfolyama közel 3 százalékkal, a Bank of China 1,1 százalékkal, az Industrial & Commercial Bank of China pedig 0,8 százalékkal menetelt felfelé.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!