Hétfőn a Standard and Poor's nemzetközi hitelminősítő annak a véleményének adott hangot, hogy csődeseménynek tekinti majd a lejáró görög államadósság magánbanki újrahitelezését (rollover), ha az újrahitelezés könnyített feltételeket tartalmaz majd.

Tokióban a Nikkei a kereskedés végére minimális mértékben, 0,1 százalékkal emelkedett és 9.972,46 ponton végzett, de napközben szinte végig mínuszban volt. A szöuli Kospi 0,5 százalékos emelkedéssel zárt. A hongkongi Hang Seng 0,1 százalékos mínuszban volt, a sanghaji összetett mutató 0,2 százalékkal esett.

Kedd reggelre az olaj ára kissé csökkent a világgazdasági kilátások bizonytalansága, illetve a dollár erősödése miatt: nyugati féltekén irányadó WTI ára 94 dollár körül alakult hordónként, az északi-tengeri Brent 111 dollárba került.

Az euró erősödött a dollárhoz képest: röviddel 8 óra előtt egy euró 1,4477 forintot ért, 0,47 százalékkal kevesebbet, mint hétfőn későn este. Egy euróért 117,33 jent adtak, nagyjából ugyanannyit, mint hétfőn.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!