Nem volt határozott irány Ázsiában a hétfői kereskedésben, a tőzsdéknek újabb irányt mutató hírekre, adatokra lenne szüksége a markánsabb elmozdulásokhoz.

A Marketwatch által megkérdezett elemző szerint a befektetői hangulat törékenynek látszik, ami abban is megmutatkozott, hogy a múlt heti kereskedést többek közt a kínai növekedéssel kapcsolatos aggodalmak dominálták, amelyek fényében több befektető is szkeptikussá vált azzal kapcsolatban, hogy a piacok megmaradhatnak a jelenlegi magasságokban.

Több japán exportőr is jól teljesített a jen dollárral szembeni gyengülésének köszönhetően, közöttük a Hitachi 3 százalék, a Panasonic 1 százalék, a Nissan 2 százalék fölötti pluszokat ért el.

Az egyes ágazatok közül még a bankszektor gyenge teljesítménye érdemel említést, mely több piac emelkedése előtt is korlátokat állított. A szektorban napvilágot látott a China Construction Bank gyorsjelentése, mely 26 százalékos profitnövekedést jelentett az elemzői konszenzussal összhangban, azonban a nem teljesítő hitelek (NPL) aránya 10 százalékkal nőtt negyedév/negyedév alapon, ami felhívta a figyelmet az eszközállomány minőségének romlására. Ennek alapján a számottevő eredménynövekedés ellenére is negatívan reagáltak a befektetők a gyorsjelentésre, a társaság árfolyama közel 1 százalékot esett. A CCB csökkenését több Hongkongban jegyzett bank, így például a Bank of China, a HSBC és az Industrial & Commercial Bank of China is lekövette.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!