Ázsiában jó nap volt

Erősödéssel zártak a vezető ázsiai börzék csütörtökön, a még nyitva tartó piacok ugyanakkor jórészt mínuszban álltak - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 27. csütörtök, 08:29
Fotó: Reuters

A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó Nikkei225 indexe 3,84 százalék emelkedéssel, 20 068 ponton fejezte be a napot, a részvények szélesebb körét felölelő Topix index pedig 4,90 százalékkal erősödött.

Az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 1,88 százalékos, a tajvani tőzsdemutató pedig 1,72 százalékos pluszban zárt.

A tokiói tőzsdezáráskor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 0,53 százalékos, a sanghaji börze irányadó mutatója pedig 0,61 százalékos gyengülést, a szöuli Kospi mutató viszont 0,17 százalékos erősödést jelzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK