Ázsiában is tart még a hossz

A nemzetközi részvénypiacokon töretlen piaci optimizmus a távol-keleti börzemutatókat is felfele mozdította. A tokiói Nikkei 225 index 0,4 százalékkal 11900 pontra nőtt, de a dél-koreai Kospi 1111 pontos záróára is 0,6 százalékos pluszt jelent. HongKongban még ugyan tart a kereskedés, de itt nyerőben áll a börzemutató, a HSI értéke nem sokkal a zárás előtt 114875 pont.
NAPI Online, 2005. július 29. péntek, 08:30
Fotó:

A kedvező amerikai vállalati gyorsjelentések adta alaphangulatot csak erősítette Japánban, hogy az ipari termelés júniusban 1,5 százalékkal nőtt az előző havi, 2,8 százalékos visszarendeződés után, ráadásul a munkanélküliséget is sikerült kordában tartani, sőt a 4,2 százalékra csökkent ráta hét éve a legkedvezőbb érték.
Ezeket a makrohíreket csak tetézte, hogy a nagyvállalatok közül többen is kedvező számokat tett közzé a gazdálkodásával kapcsolatban, az elektronikai termékeket gyártó Matsushita Electric vagy az autóiparban érdekelt Denso eladásai is kedvezően alakultak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK