Ázsiában jó volt a hangulat

A támaszokról ismét megpattanó amerikai piacok segítették a ma reggeli ázsiai kereskedést is, ahol a vezető indexek zöme emelkedéssel zárta a mai kereskedést. Továbbá az európai határidők is 0,5-1 százalék körüli emelkedéseket áraznak a nyitást illetően, melyet Jean-Claude Juncker Görögországgal kapcsolatos biztató szavai mellett a még mindig kitartó támaszokról történő pattanásnak is köszönhetünk.
portfolio.hu, 2011. június 21. kedd, 08:38
Fotó:

A vezető távol-keleti piacok közül a japán Nikkei 1,1, az ausztrál S&P ASX 200 1,2, a dél-koreai Kospi 1,4 százalékkal került feljebb, miközben a kínai Shanghai Composite jelenleg 0,7 százalékos emelkedést mutat.

Technikailag a Nikkei a mai emelkedés ellenére továbbra is a szűken vett 9400-9800 pontos sávjában oldalaz, melyen belül láthatóan az 50 napos mozgóátlag jelenti az első komoly ellenállás a bikák előtt. A mostani sávozás megszűnéséhez pedig az előbb említett valamelyik szint szignifikáns áttörésétől várhatnánk.

A mai vállalati hírek közül kiemelhető, hogy az ausztrál sörgyártó, a Foster's visszautasította a SABMiller 10,1 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát. A hírre 13,2 százalékot szárnyaltak felfelé a társaság részvényei.

A japán autógyártók szempontjából pedig kedvező hír, hogy a Citigroup ma eladásról semlegesre minősítette fel a szektor papírjait. E hírnek a legjobban a Nissan hálálta meg a maga 3,1 százalékos emelkedésével.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK