Komoly mínuszok bontakoztak ki ma reggel az ázsiai kereskedésben annak eredményeként, hogy Görögországban továbbra sem jártak sikerrel a kormányalakítási kísérletek és ezért új választásokat kell kiírni. Emiatt pedig egyre fokozódnak az aggodalmak, hogy az ország tudja-e teljesíteni az egy hónap múlva lejáró adósságát, illetve hogy Görögország kénytelen lesz végül elhagyni az eurózónát.

A görög hírek miatt egyébként is negatív hangulaton tovább rontott egy ma reggeli japán makroadat, ami azt mutatta, hogy a gépmegrendelések 2,8 százalékkal csökkentek márciusban. Ennek hatására 1,1 százalékos mínuszban zárt a Nikkei, a hongkongi tőzsde indexe pedig 3 százalékkal került lejjebb.

"Ahogy fokozódik a nyomás Európával kapcsolatban, látunk majd egy mini válságot, mielőtt a gazdaságpolitikai döntéshozók lépnének, de egyelőre még nem tartunk ott" - fejtette ki véleményét a Russel Investment Ázsiáért felelős stratégája.

A régiós piacokat az exportorientált vállalatok részvényei húzták ma elsősorban lefelé, a Toyota árfolyama 2,1 százalékot, a Fujitsu közel 3 százalékot esett a tokiói tőzsdén, az Espirit Holdings több mint 5 százaláékot, a Lenovo pedig 4,7 százalékot esett Hongkongban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!