Bajok az OMV-nél

A jemeni és a líbiai kitermelés visszaesése miatt csökkent az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat összes termelése az idei harmadik negyedévben, a finomítói árrés pedig csaknem a felére esett az előző három hónaphoz képest.
MTI-Eco, 2013. október 18. péntek, 09:25
Fotó: Napi.hu

Az osztrák cég azt közölte pénteken, hogy a második negyedévi 297 ezer hordó olajegyenértékről 275 ezerre csökkent a napi termelés a szeptember végével záródott három hónapban. A líbiai termeléscsökkenés jelentősen befolyásolta az OMV össztermelését, mivel az észak-afrikai ország adja az osztrák cég teljes termelésének csaknem tíz százalékát.

Az OMV finomítói árrése a második negyedévi 2,48 dollárról 1,17 dollárra esett hordónként.

Az OMV november 7-én ismerteti a negyedéves profitjára és forgalmára vonatkozó adatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK