Ha minimálisan is, de növekedett az optimista befektetési tanácsadók száma az Egyesült Államokban az elmúlt hét folyamán. Az Investor Intelligence Services legfrissebb felmérése szerint a szemlézett többszáz tőkepiaci hírlevélíró körében enyhén emelkedett az emelkedést várók aránya, s csökkent az esést váróké. A bikahívők tábora 39,8 százalékra nőtt 39,3 százalékról, a medvéké 29,2-re csökkent 28,4 százalékról.
 
Ezzel a bull/bear ratio az előző heti elég alacsony, 1,35-ös szintről 1,4 százalékra emelkedett. A felmérés eredménye alapján elég nehéz megmondani, várható-e pozitív fordulat a piacon. Az 1,3-hoz közeli értékek historikusan elég szélsőséges pesszimista állapotot tükröznek ahhoz, hogy emelkedés tudjon onnan elindulni. Ugyanakkor az, hogy úgy lett több az optimista, hogy a vezető indexek nem tudtak érdemben előző heti értékeik fölé keveredni, intő jel lehet, az is elképzelhető, hogy ezzel kezd kialakulni a "slope of hope", azaz úgy csúsznak lejjebb az árfolyamok, hogy közben nő az optimisták száma.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!