Bánatos volt a hangulat Budapesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,72 százalékos csökkenéssel, 32 959,62 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2017. április 27. csütörtök, 18:45
Fotó: Reuters

Andorkó László, a Raiffeisen Bank devizakereskedője az M1-en elmondta: nem volt túl jó hangulat a BÉT-en, a BUX index 0,72 százalékkal esett, amihez elsősorban az OTP járult hozzá közel 2 százalékos gyengülésével. A Mol felülteljesítő volt, pici pluszban tudott zárni - írta az MTI.

A nemzetközi piacokon is enyhén negatív volt a hangulat, de nem voltak jelentősebb elmozdulások, a német index a budapesti piac zárásakor kis mínuszban állt. Az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülése előtt a kivárás volt a jellemző, és - mivel a piac nem kapott érdemi információkat - utána sem történt nagyobb elmozdulás - fejtette ki.

A Mol 65 forinttal, 0,30 százalékkal 21 715 forintra erősödött, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,94 százalékkal 8040 forintra csökkent, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,82 százalékkal 484 forintra esett, forgalma 964,2 millió forint volt.

A Richter-papírok  0,58 százalékkal 6979 forintra gyengültek, forgalmuk 625,1 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK