A Napi Gazdaság pénteki számának cikke

Az állomány 40 százalékát ráadásul január óta vásárolták össze, azaz hatásosnak bizonyult az intenzív marketingkampány, illetve feltehetőleg a végtörlesztés után megnőtt elkölthető jövedelmet is ebbe a megtakarítási formába csatornázták.

Az elmúlt hónapban kifejezetten a lakosságnak szánt papírokból 42,3 milliárd forint értékben vásároltak, a legkelendőbb ismét a Kamatozó Kincstárjegy volt, de a Prémium Magyar Államkötvényből több mint duplája fogyott, mint májusban. Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. adatai szerint június hónapban a Kamatozó Kincstárjegyek állományának 28,3 milliárd forintos növekedése volt a legnagyobb a lakossági állampapírok közül. Az inflációkövető Prémium államkötvények lakossági kézben lévő mennyisége 8,2 milliárd forinttal nőtt, mely az előző havi négymilliárdhoz képest több mint kétszeres növekedést jelent.

Az első féléves 172,7 milliárdnyi lakossági állampapír-állomány növekményéből a Kamatozó Kincstárjegyek állományára 117,5 milliárd, az inflációkövető Prémium Magyar Államkötvényre 27,7 milliárd, míg az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes állományára 23,3 milliárd forint jut. Az új Féléves Kincstárjegyből összesen 4,1 milliárdnyit adtak el a termék piaci bevezetése óta eltelt két hónapban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!