Bankközi: kissé erősödött a forint, 275-ön az euró

A tegnapi jelentősebb erősödést követően ma reggel kismértékben tovább javult a forint jegyzése, amely egy nagyobb forintvételi megbízásnak volt köszönhető.
Kovács Balázs, 2006. augusztus 23. szerda, 10:07
Fotó:

Az euró árfolyama a kezdeti 275,50 forintos szintről 275,10/20-ig jutott. A régió devizái sem mozdultak le jelentősen. Kolba Miklós, az ING devizakereskedője szerint - hacsak valamilyen jelentősebb hír nem érkezik - az MNB hétfői kamatdöntéséig jelentősebb elmozdulás nem lesz, a szakember szerint ugyanakkor a gyengülésnek nagyobb a valószínűsége, mint az erősödésnek.

A konvergenciaprogrammal kapcsolatban Kolba hangsúlyozza, hogy a számok nem indokolnak jelentősebb forinterősödést, a befektetők reakciója ugyanakkor - ha kicsit is, de - pozitív volt. A dollárt 214,70/90-en jegyezték kevéssel tíz óra előtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK