Bankközi: Ma jobb a forint bioritmusa

Semmi sem történik – ez mozgatja a forintárfolyamot. Erősödéssel kezdte a napot a forint, majd a délelőtt folyamán 271,50-nél talált pihenésre alkalmas helyett az euró.
NAPI Online, 2006. augusztus 4. péntek, 10:47
Fotó:


Bár tegnap 273,80 forintig is felment a jegyzés, Geszti Pál, az ING Bank elemzője technikainak ítéli a mozgást, azaz az adásvételek természetéből adódó változáson kívül más nem játszik szerepet az ár alakításában.

A régiós valuták is együtt mozognak. Délután az USA-ban foglalkoztatási adatot tesznek közzé, amely befolyásolhatja a Fed augusztus 8-ai kamatdöntését.

Az amerikai alapkamat emelkedése nyomán újra 273 fölé gyengülhet a forint, de az jegybank szerepét betöltő intézmény szándékai egyelőre ködbe burkolóznak. A dollár felhagyott tegnapi gyengülésével, és 213 forint környékén tanyázik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK