Bankok húzták le Amerikát

A főbb tengerentúli tőzsdei indexek kisebb gyengüléssel zártak szerdán; a pénzügyi szektor papírjai voltak a leggyengébben teljesítő szereplők.
NAPI, 2010. szeptember 29. szerda, 22:14
Fotó:

A Dow Jones IA mutató 0,2 százalékkal, az S&P 500 index 0,3 százalékkal, a Nasdaq pedig 0,1 százalékkal keddi zárószintje alatt fejezte be a kereskedést.

Az egyik legjobban szereplő szektor a technológiai cégeké volt, miután a Hewlett-Packard pozitív eredményvárakozást ismertetett a 2011-es pénzügyi évre.

Nap közben a nyersolajkészletek nagyságára vonatkozó adat a vártnál nagyobb csökkenést jelzett, ami után az olaj jegyzése jelentősen, 78 dollár fölé emelkedett, ami héthetes csúcsot jelent. Mindez az energiacégek árfolyamát is fölfelé hajtotta.

A másik oldalon a banki papírokat kell megemlíteni; a pénzügyi részvények körüli hangulatnak ezúttal nem használt, hogy a kormány lépéseket tett a Citigroupban és az AIG-ben tartott, még a válság alatt szerzett részesedésének értékesítésére.

Az arany jegyzése újabb csúcsot ért el, a nemesfém árfolyama már 1313 dollár fölött is járt, majd valamelyest korrigált.

Csütörtökön egyebek mellett az egyesült államokbéli munkaerőpiacról, valamint az USA GDP-jéről érkeznek majd fontos, a piacot is befolyásolni képes adatok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK