Bankpapírok húzták Európát

Négy kereskedési nap esése tört meg hétfőn, miután a vártnál jobb amerikai jövedelmi adat javított a befektetői hangulaton, így a vezető európai börzeindexek is a pozitív tartományban zártak.
Józsa Bernát, 2010. június 28. hétfő, 18:26
Fotó:

Az FTSE 100 0,5, a DAX 1,4, a CAC-40 pedig 1,6 százalékos emelkedéssel búcsúzott a hétfőtől.

A nap nyertesei egyértelműen a pénzügyi szektor szereplőinek részvényei voltak, amelyek megítélésén a G20-ak hétvégi találkozóján tárgyalt, tőkemegfelelési követelmények szigorításának rugalmasabb menetrendje is javított.

A Barclays papírjainak árfolyama 1,5, a Deutsche Bank 1,9, míg a BNP Paribas 3,6 százalékkal került feljebb. A norvég Telenor 4,9 százalékkal erősödött, miután a BofA Merrill Lynch semlegesről vételre minősítette fel részvényeit, a szektoron belül legkedvezőbb trendnek való kitettségük folytán.

A spanyol olajipari Repsol papírjai szintén a BofA ML felmínősítésére drágultak 2,6 százalékkal. Az Infineon papírjai pedig azt követően emelkedtek 2 százalékot, hogy a chipgyártó cáfolta azon lapértesülést, miszerint az orosz kormányzat nyomást gyakorol a német kancellárra, hogy az engedje a Sistema 29 százalékos részesedésszerzését a német vállalatban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK