Beásta magát a pincébe a forint

Az euró egy forintot gyengült reggel óta, de a régióban másutt sem tapasztalható nagyobb arányú elmozdulás.
NAPI Online, 2009. január 28. szerda, 10:39
Fotó:

Küszöbön az újabb amerikai bankmentő csomag elfogadása - a tengerentúlon szerdán szavaz a kongresszus az Omaba által megálmodott gazdaságélénkítő csomagról, majd egy héttel később döntenek a Bush-kormányzat által elfogadott bankmentő csomag fennmaradó 350 milliárd dollárjának elhelyezéséről. A hírre, miszerint az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma válogatás nélkül megveheti a pénzintézetek piacképtelen eszközállományát Ázsiában is örültek, sőt a ma reggeli pozitív európai tőzsdei hangulat is részben ennek a bejelentésnek a következménye.

Ennek ellenére a dollár tovább gyengül, ami manapság jót tesz a feltörekvő piaci devizák megítélésének. Minden okunk meglenne rá tehát, hogy masszív korrekcióknak lehessünk tanúi a régiós devizapiacokon, ennek ellenére csak annyi mondható el mind a forintról, mind a térség devizáiról, hogy stabilan tartják magukat - számolt be Geszti Pál, az ING devizapiaci tradere. A dollár további térvesztése esetén akár a délelőttinél nagyobb mértékű emelkedésre is számíthatunk a régió devizái között.

Az euró/forint árfolyama a reggeli 285-ös szintről 283,80-ig tornászta fel magát, majd délelőtt 10-kor 284 forinton cserélt gazdát a közös európai deviza. A dollárért 214,20 forintot, a svájci frankért 188,70 forintot kellett fizetni ugyanekkor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK