A közgyűlés összehívását Cselovszki Róbert fb-elnök, illetve Patai Mihály elnök korábbi lemondása tette indokolttá.

Az igazgatóságba három jelölt van, Petr Koblic, a prágai tőzsde elnök-vezérigazgatója, a bécsi Hannes A. Takach, aki mind a prágai tőzsdében, mind a KELER Zrt-ben tagja az igazgatóságnak, illetve Szécsényi Bálint, az Equilor vezérigazgatója.

Szécsényi elmondta, it-tagságáért kapott tiszteletdíját a Corvinus Egyetem vállalati pénzügyek tanszéki alapítványának utalná át és a jelölést az "Együtt a magyar tőzsdéért" mozgalommal egyeztetve fogadta el.

A közgyűlés Koblicot 89,4, Takachot 88,6, míg Szécsényi Bálintot 100 százalékos szavazati aránnyal választotta be az it-be.

A többségi tulajdonos CEESEG AG az fb-be Dezső Attila ügyvédet jelölte.

Dezső Attila esetében a kérdezők a tőkepiaci tapasztalatokat firtatták, ő lesz a felügyelőbizottság egyetlen magyar tagja. Dezső Attila elmondta, több osztrák cégnek dolgozott már, Michael Buhl bécsi tőzsdeelnököt 2010 ősze óta ismeri. Kijelentette, életében nem volt még részvénytulajdonos.

Dezső Attilát a közgyűlés 89,3 százalékkal megválasztotta az fb tagjának. A közgyűlés véget ért, az igazgatóság ülésén mgválasztják az új elnököt.

Az igazgatóság elnöknek Michael Buhlt (a bécsi tőzsde vezérét), míg alelnöknek Szécsényi Bálintot választotta meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!