Bedőlt az Egis egyik orosz partnere

A rubel gyengülése szedi áldozatait az orosz gyógyszerkereskedelemben. A Genezis csődje az Egis gyógyszergyárnál 160 milliós veszteséget okoz.
Molnár Gergely, 2009. január 30. péntek, 11:19
Fotó:

Csődöt jelentett a hetedik legnagyobb orosz gyógyszernagykereskedő, a Genezis, ami miatt az Egist mintegy 160 millió forint kár érheti - derül ki a KBC hírleveléből. A Genezis a magyar gyógyszergyártó nagyobb partnerei közé tartozott, de a forgalom nagy részét bankgaranciával fedezték.

Az említett 160 milliót viszont a menedzsment értékelése szerint nagyon nehéz lesz behajtani, így valószínűleg az első negyedévben (ami az Egis üzleti évének második negyedéve lesz) le fogják írni.

A KBC elemzője Jánosi Barbara 1,2 százalékkal csökkentette az Egis 2008/2009-es várható eredményét a váratlan veszteség miatt. A Richter is kereskedett a Genezissel, de nála csak kisebb partnernek számított, és a társaság teljes mértékben fedezve van bankgaranciával.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK