Így EBITDA és profit szinten a szeptemberben közzétett menedzsment előrejelzésnél közel 10 százlaékkal jobban teljesített a Társaság az I-III. negyedévi számok tükrében. Az új, gyergyószentmiklósi, illetve fejér megyei beruházások működési profitja pedig már a negyedik negyedévtől érezhetővé válik.

A harmadik negyedévben több egyszeri tétel is rontott az eredményen, melyek közül a gyorsjelentés a júliusi alaptőke emelés kapcsán elszámolt 20 millió forintos költségét, illetve az augusztustól végrehajtott beruházások import fedezeti ügyletének 21 millió forintnyi hatását emeli ki.

A társaság a negyedik negyedévben további portfolió tisztítást keretében várhatóan értékesíti a műanyaghulladékból fűtőolajat előállító RFV Galga Power System Kft.-ben és az RFV Panelrekonstrukciós Kft.-ben meglévő üzletrészét, ám a tervek szerint az RFV hamarosan újabb európai országban is megvetheti a lábát.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!