A hét első két napja eséssel telt a világ tőzsdéin, amibe ma a BUX is becsatlakozott. Bár a nap elején úgy tűnhetett, hogy kisebb mínuszokkal megússzuk, azóta fölébredtek az eladók. Az index 802 pontot esett, és 16800 ponton áll a kereskedés félidejében. A leginkább mellőzött részvény a nemzetközi trendnek megfelelően az OTP, a bankpapír járt 9 százalékos mínuszban is, ám a 3200 forintos szinten megjelentek a vevők. Délután egy órakor 3260 forinton forgott, ami 7,9 százalékos csökkenést jelent. A Mol is nagyot esett, 16260 forintos árfolyama 5,5 százalékkal alacsonyabb a pénteki szintnél.

A Magyar Telekom 2,75 százalékkal 499 forintra süllyedt, a Richter viszont inkább stagnál, valamivel 35500 forint alatt születnek a kötések.

A Rába kereskedése a hét végéig szünetel, a társaság fontos információt készül bejelenteni. A közepes likviditású részvények közül a Synergon a CIG és az E-Star is öt százalékos mínuszban várja a folytatást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!