Beindult a kaszás a Mészáros-birodalomban

A nap elején még folytatták száguldásukat a Mészáros Lőrinc nevéhez köthető cégek részvényei a Budapesti Értéktőzsdén, aztán megfordult a trend, s délre már óriási mínuszokban jártak az eddig szárnyaló papírok.
Lovas-Romváry András, 2017. november 7. kedd, 12:38
Fotó: Shutterstock

A jó néhány napja tartó friss felfelé menet után - a jelek szerint - mára besokalltak a befektetők, s masszívan elkezdték adni a három Mészáros Lőrinchez köthető vállalatok részvényeit a Budapesti Értéktőzsdén. Így a nap elején még a tegnapi záróértékükhöz képest 15 százalékkal magasabban, a felső limiten járó részvények árfolyama hatalmasat zuhant.

Dél körül a nyitást követően még 1169 forintig emelkedő Appeninn árfolyama 889 forinton járt, de megnézte 869 forinton az első limitet is. Ez most 13,7 százalékos mínuszt jelent a hétfői záróértékhez képest, a forgalom is kiemelkedően magas, délig meghaladta a 2,4 milliárd forintot.

A Konzum hasonló pályát írt le. A részvény 3300 forinton érte el délelőtti maximumát, innen zuhant 2802 forintig az árfolyama, ahonnan 2840 forintra pattant vissza. A kereskedés itt is igen élénk, 2,27 milliárd forint értékben cseréltek délig gazdát a részvények.

A napok óta limittel emelkedő Opust is elérte átmenetileg az eladási hullám. A délelőtt folyamán 805 forintig emelkedő részvények 595 forintig zuhantak, majd innen próbáltak talpra állni, dél után néhány perccel 614 forinton járt árfolyamuk. Ez 12,8 százalékkal alacsonyabb a hétfői záróárnál, a forgalom 3,4 milliárd forint volt délig.

Az esést indokló információ nem jelent meg, igaz, a korábbi emelkedés nagy része is jórészt friss hírek nélkül zajlott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RealMan, 2017.11.07 19:53

Lőrincünk egy ostoba felcsuti félnótás. Ha Soros beindul, egy fillérje nem marad. Legyen úgy!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Problematicke.meno@zoznam.sk, 2017.11.07 19:50

No és most indul be a Soros terv és jon a vsszavágás a sok Sorosozásért !!!Es Lorincnek elolvad a pénze !!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kiss.tamas@kissti.hu, 2017.11.07 19:37

Tegnap ezt megmondtam. Volt aki kételkedett benne, pedig a zuhanás várható volt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html