Két hete nem emelkedett ekkorát az MSCI Asia Pacific Index. A hongkongi Hamon Asset Management elemzője, Monika Yang szerint a Microsoft várakozásoknál jobb eredménye az összes elektroniki cég részvényének értékét felfelé húzta – a jelek szerint ugyanis a piacok eddig túl pesszimisták voltak a kereslet erősségének megítélésében. A Sony Corp. 4,2 százalékot, a Nissan Motor Co. 2,5 százalékot emelkedett Tokióban, Hongkongban pedig az 1,2 százalékot emelkedő HSBC és a 3,6 százalékot ugró Agricultural Bank of China tűntek ki. A pénteki záráskor a hongkongi Hang Seng 1,09 százalékos, a tokiói Nikkei 225 2,28 százalékos, a szöuli Kospi 1,30 százalékos pluszban állt, a sanghaji kompozit index azonban 0,09 százalékot vesztett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!