A növekmény 70 százalékát az egyéves futamidejű kamatozó kincstárjegyek nettó értékesítése adta. Közel azonos mértékű, 14 illetve 13 százalékos volt a prémium magyar államkötvények és a kincstári takarékjegyek részesedése az állomány-gyarapodásból, a fennmaradó 3 százalékot pedig az újonnan bevezetett féléves kincstárjegyek jegyzése biztosította.

A MÁK közlése szerint szerdán két új budapesti kirendeltséggel bővült az államkincstár fiókhálózata: a II. kerületben a Csalogány utca 9-11. és a XI. kerületben a Bartók Béla út 120-122. szám alatt is lehet állampapírokat jegyezni.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!