A Reuters szerint a  a gyógyszerrészvények gyenge szerepléséért a francia kormány döntése a felelős, amely szerint törölték a korábbi H1N1 elleni vakcinákra szóló megrendelések felét. A hírre a GlaxoSmithKline, a Roche  és a Sanofi-Aventis részvényei 1,3-2,4 százalékkal estek.

Az európai tőzsdék a napot emelkedéssel kezdték, a francia és a német mutató azonban enyhe mínuszban zárt, a hangulatot a már említett intézkedés mellett az amerikai lakáspiaci adat is rontotta, amely szerint a folyamatban lévő lakáseladások száma hatalmasat zuhant novemberben az Egyesült Államokban. A DAX index 16 ponttal alacsonyabban, 6031 ponton zárta a kereskedést, a CAC-40 egy egész pontot csökkent, 4012 pontig. Az FTSE-100 viszont 22 pontot emelkedett, 5522 pontig. Ez utóbbit a Barclay's részvényei húzták fel, a pletykák szerint a bank ugyanis idei és tavalyi profitelőrejelzésének emelésére készül. A bank papírjai több, mint 6 százalékot drágultak a hírre. A bankrészvények amúgy is jól szerepeltek európaszerte, a Deutsche Bank 2, a régiónkban érdekelt Erste 2,2 százalékkal lett drágább, a Raiffeisen 4 százalékal emelkedett.

Árfolyamok és grafikonok

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!