Többszöri nekifutás után sem sikerült áttörnie az euróárfolyamnak a 289,70 forinton húzódó, az ötvennapos mozgóátlag által kijelölt technikai támaszszintet szerdán délelőtt. Tizenegy óra körül az euróért 289,90, a dollárért 215,10, a svájci frankért pedig 234,40 forintot kértek a devizapiacon; az euró/dollár 1,3478 körül állt.

A dollárkötvény-kibocsátás kedvező hatása gyengül, kedden még egyértelműen, ma már nemigen teljesít felül a forint a régióban, és gyakorlatilag együtt mozog a lengyel és román devizákkal. Csütörtök délelőtt ráadásul várhatóan gyengécske magyar GDP- és ipari termelési adatok megjelenésére lehet számítani, ami ronthat a hangulaton - fogalmazott Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci trédere. A kereskedő szerint nem lenne meglepő, ha már szerdán 290 forint fölött zárna az árfolyam, és továbbra is a 290-295 forintos sávban várja az eurót.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!