Az olasz pénzügyi felügyelet, a Consob kiszélesítette a nyomozást egy front running ügyben, amely kapcsán 35 portfólió menedzser lehet érintett - értesült az Online Financial news. A front running olyan ügyleteket jelent, amikor egy, az ügyfelek megbízásaival kapcsolatos információ birtokába jut egy befektetési csoportnak, mielőtt az nyilvánosságra kerül, így olyan ügyleteket köthet, amely során szinte biztosan hasznot tud húzni.

Egy, az ügylethez közel álló forrás szerint nyomoznak a Gartmore befektetési cégnél, amelynek a részvényeit a londoni tőzsdére tervezték bevezetni. A vállalat, amely a múlt héten már visszakozott a bevezetéssel kapcsoltban, nem kommentálta az információt. A Gartmore már a múlt hónapban közölte pénzügyi beszámolójában, hogy egy európai pénzügyi felügyelet nyomoz a vállalatnál két alkalmazott ellen, és lehetséges, hogy pénzbüntetéssel kell számolniuk. Ugyanakkor egyelőre bizonytalan, hogy milyen kimenetele lesz az ügynek és hogy megbírságolják-e a céget.

A Consob folytatja a nyomozást Robert Casoni, a Citigroup részvénypiaci elemzőjének ügyében is, akit még 2007-ben büntetett meg a brit pénzügyi felügyelet, majd a Consob is kiszabott rá 350 ezer eurós büntetést.

A forrás szerint a Consob figyelme most azon cégekre irányul, akik megkapták a bennfentes információkat, és azt vizsgálták, hogy miként tudnának kereskedni a kapott információk alapján.

Egy európai pénzügyi felügyelethez közel álló forrás szerint a nyomozásban 35 cég lehet érintett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!