Beragadt 292 fölé a forint

Alig mozdult pénteken a magyar deviza az euróval szemben, az előző napi gyengülésből sem tudott talpra állni. Az európai közös deviza közben tovább gyengült a dollárral szemben, de a visszaesés mértéke jóval kisebb volt, mint csütörtökön.
Beke Károly, 2013. február 15. péntek, 16:11
Fotó: Napi.hu

A nap második felében 292 forintot kellett fizetni egy euróért, ez 0,1 százalékkal volt magasabb a csütörtöki jegyzésnél. A dollárral szemben 218,41-ig kapaszkodott vissza a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 236,81 forintba került. Az euró a dollárral szemben gyakorlatilag stagnált, 1,33523-nál állt a keresztárfolyam.

A csütörtökön megjelent GDP-adatok után a hét utolsó kereskedési napján lényegesen kevesebb volt az izgalom a devizapiacon, hiszen sem Európában, sem pedig a tengerentúlon nem közöltek fontos adatokat. Jórészt ennek volt köszönhető a csendes csordogálás a forint és az euró piacán, azonban az intő jel lehet, hogy egyik deviza sem tudott érdemben korrigálni az előző napi esése után.

A magyar kötvények másodpiacán sem volt érdemi mozgás, gyakorlatilag stagnáltak a hozamok. A legnagyobb elmozdulás a 15 éves papírok piacán történt, de ott is mindössze 5 bázispontos volt az emelkedés. A kereskedés végén a hozamok 5,16 százalék és 6,39 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2013.02.15 16:43

Én sem hiszem, hogy spekulálni lehetne bármilyen árfolyamra egy újságcikk alapján, hiszen a kereskedés, az egy külön szakma, nem akkor kötünk, ha bármelyik újság elmondja, hogy ma emelkedés, vagy esés várható. De vélhetőleg, ezeknek a cikkeknek sem ez a célja.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

bogar511, 2013.02.15 16:32

Most épp nem ott van.
Hazug napi!

It's napi! It's shit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html