Beragadt a forint

Az euró árfolyama pénteken egy a korábbinál is szűkebb, 1,80 forintos sávban ingadozott, a térségi devizák mozgását követve.
Pápai Csaba, 2009. szeptember 18. péntek, 17:29
Fotó:

A forint reggel ugyan gyengült az euróval szemben, a jegyzés egészen 272,20-ig ment fel, ám onnan a nemzetközi börzék kis jóindulattal pozitív hangulatúnak nevezhető nyitását követően visszatáncolt előző napi zárószintje alá, 270,50-ig, hogy végül 271,00-n zárjon. A lengyel zloty is gyengélkedett reggel, ám a nap végére eurójegyzése 4,1125-ig csökkent mielőtt a kurzus a 4,1285-ös zárószintre beállt volna. A cseh korona még régiós társaihoz képest is meglepően stabilnak tűnik - miután a délelőtt javát előző napi 25,195-ös záróértéke közelében töltötte, a délután 25,050-25,110 közé szorult le, hogy e sáv tetején zárja a napot.

A kockázatvállalási kedv apadása ellenére is korábbi - egyes elemzők szerint indokolatlanul erős - szinteken ragadó régiós devizákat pénteken a dollár folytatódó kálváriája is segítette, miután a BNP Paribas elemzői a zöldhasú euróval szembeni további gyengülését vetítették előre a technikailag fontos 1,4720-as ellenállás áttörése után. Bár az euró/dollár pénteken nem merészkedett sokkal e szintek fölé, úgy tűnik, az 1,4640-es támaszt még csak meg sem tudta közelíteni, márpedig e nélkül nem lesz helye az erősödésre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK