Az eurót 294,53 forinton jegyezték csütörtök reggel nem sokkal hét óra után a szerda késő esti 294,46 forintot követően. Az amerikai dollár 217,73 forint volt, alig alacsonyabb a szerda esti 217,76 forintnál. Az euró dollárjegyzése is alig változott éjjel: 1,3528 dolláron jegyezték reggel az európai közös fizetőeszközt az esti 1,3523 dollár után. A svájci frank 239,14 forint volt az esti 239,22 forint után. A japán jent 2,3257 forinton jegyezték reggel, szinte azonos szinten az esti 2,3255 forinttal.

A régiós devizák közül a cseh korona alig mozgott, a lengyel zloty kissé erősödött az euróval szemben. Az eurót 4,1759 zlotyn, illetve 25,357 koronán jegyezték csütörtök reggel.

A közép-kelet-európai devizákat csütörtökön a két szerdai (lengyel, illetve cseh) kamatdöntés utózöngéi mozgathatják, illetve Magyarországon a forint kereskedését számos adatközlés befolyásolhatja. Reggel előzetes ipari termelési adatok, késő délelőtt a kéthetente megtartott kötvényaukció eredményei, délután pedig az államháztartás januári előzetes mérlegének közlése hathat a forintpiacra.

A tágabb nemzetközi piacokon az euróövezeti befektetők vélhetően kivárnak az Európai Központi Bank délutáni kamatdöntő üléséig, ahol minden bizonnyal nem változik a 0,75 százalékos euróövezeti kamatszint, de Mario Draghi elnök szokásos sajtótájékoztatóján értékelni fogja a térség gazdasági és pénzügyi kilátásait.

Az Egyesült Királyságban a fontpiacot nemcsak a kora délutáni kamatdöntés befolyásolhatja, hanem a Bank of England jegybank élére jelölt, jelenleg a kanadai jegybankelnök szerepét betöltő Mark Carney parlamenti meghallgatása is. David Cameron miniszterelnök november végén nevezte meg jelöltjét a brit jegybank júniusban megüresedő elnöki tisztségének betöltésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!