Az euró árfolyama 269-270,5 forint között ingadozott csütörtökön, a nap vége felé 270 forint fölött egy picivel forgott - mondta a Napinak Földi Balázs, a Commerzbank szakértője.

Kolba Miklós az ING devizapiaci üzletágának vezetője szerint a dollár és a jen gyengülésével összhangban erősödött a régió alacsony forgalom mellett. Kolba a forint jegyzését 265-275 közötti sávba várja.

Délután a az EKB bejelentése volt érdekes, hogy a jövőben változó kamatozással ad majd likviditást, amit piaci úgy értelmezett, hogy a likviditásbőség normalizálására készülnek. Ez euró pozitív hír Földi szerint. A dollár az euróval szemben 1,5130-as szint környékén tetőzött, ahonnan a nap végére az 1,51-es szint alá is visszacsúszott az árfolyam. A dollárért így 179,20 forintot kellett fizetni a nap végén, míg a svájci frank 179,25 forinton állt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!