Beragadt New York

Harmadjára játszották el a vezető tengerentúli tőzsdemutatók, hogy gyenge kezdés után jó makroadatra ugranak egy nagyot, majd zárásra elpezseg az egész.
NAPI, 2009. augusztus 27. csütörtök, 08:15

A vezető indexek közül a Dow Jones ipari átlaga 0,04 százalékkal 9543,52, az S&P 500 0,01 százalékkal 1028,12, míg a Nasdaq Composite szintén 0,01 százalékkal 2024,43 ponton búcsúzott a szerdától.

A gyenge szerdai kezdés még a kivárás jegyében telt az amerikai tőzsdéken. Makro fronton a repülőgép-vásárlásoknak köszönhetően júliusban a 3-4 százalékos várakozásokkal szemben 4,9 százalékkal nővekvő tartós javak megrendelései, illetve a várakozásoknál nagyobb mértékben, 9,6 százalékkal emelkedő eladott új lakóingatlanok száma hozta meg végül a felívelést. A nap végére viszont kifulladt az emelkedés, egyes Reutersnek nyilatkozó elemzők szerint túl nagy volt az utóbbi időszak lendülete és a befektetők most kissé kifújják magukat.

A lakáspiaci adatra jól reagáltak az építőipari és ingatlancégek. A D.R. Horton 5,7, a Beazer Homes pedig 5 százalékot emelkedett. A legnagyobb amerikai barkácsáruházláncot üzemeltető Home Depot viszont csak visszafogottan, 0,9 százalékot erősödött.

Szenvedett viszont a nehézipari szektor. A Jacobs Engineering (részben egy leminősítés miatt) 2,8, míg a US Steel Corp 2,4 százalékkal esett, miután Kína bejelentette, hogy határozott lépéseket tesz a fölös cement-, és acélgyártó kapacitások leépítése érdekében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK