Bernanke-nek örültek Ázsiában

Tegnap a Fed bejelentés utáni nagy volatilitást követően végül a vevők kerekedtek felül Amerikában, melynek köszönhetően ma Ázsiában is kedvező szelek fújtak. A főbb indexek közül a japán Nikkei 2.2, a kínai Shanghai Composite 1.8, az ausztrál S&P ASX 0.5, a dél-koreai Kospi 0.3%-kal került feljebb.
portfolio.hu, 2010. november 4. csütörtök, 08:43
Fotó:

Tegnap este a Fed arra törekedett, hogy nagyobb számot mondjon a konszenzusnál, így a bejelentett 600 milliárd dolláros élénkítés a nagy volatilitást követően kisebb pozitív fogadtatásra nyert.

Ez a bejelentés, és a kedvező piaci reakciók hatása pedig átterjedt Ázsiára is. Technikailag a mai emelkedések eredőjeként a Nikkei visszament a fontos 50 napos mozgóáltaga fölé, ennek megtartása azonban a következő napokban dőlhet el. Mindeközben az ausztrál S&P ASX 200 ma kitört a 4,600-4,700 pontos sávjából.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK