Egyetlen ügylet erejéig - ahol az euróvevő az egyik vezető nemzetközi befektetési bank volt - 255 forintig emelkedett az uniós deviza kurzusa a bankközi devizapiacon szerdán.

A globális kamatcsökkentési akció 253 forintos jegyzés körül érte a piacot, azonnali reakcióként 250-ig esett a kurzus, de erősödött a többi feltörekvő piaci deviza is. Fél kettő tájban viszont már ismét 252,50 volt az ár, míg a dollárral 184, a svájci frankkal 162,60 forinton kereskedtek.

Az ING Bank devizaüzletágának vezetője arra számít, hogy hiába a kamatvágás, nem hoz tartós fordulatot a feltörekvő piaci devizák esetében. Ezt jól példázza a lengyel fizetőeszköz mozgása is, hiszen az euró zlotyjegyzése 3,46-ról előbb 3,39-ig esett, majd 3,455-ig emelkedett vissza. A szakember szerint ma 253-254 forint között zárhat az euró, és nem várható, hogy 250 alá visszatérne a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!