A tavalyi év azonos időszakához képest 315 százalékkal nőtt az ALTEO Nyrt. IFRS standardok szerinti, nem auditált, konszolidált nettó eredménye, elérve a 4,9 milliárd forintot, amely rekord a vállalat történetében – közölte a cég.

A konszolidált EBITDA megközelítette a 9,7 milliárd forintot, ami 119 százalékos bővülés a bázishoz képest, és jelentős részben a hő- és villamosenergiatermelést irányító szabályozási központ kimagasló eredményességére vezethető vissza.

Utóbbit nagyon kedvezően érintette, hogy tavaly 18 MW-val bővültek a központ gázmotoros kapacitásai, ahogyan az is, hogy a bázisidőszakhoz mérten robbanásszerűen nőttek a kiegyenlítő energiaárak és a kapacitásértékesítési átlagárak.

Szintén hozzájárult az EBITDA növekedéséhez a megújulóenergia-alapú energiatermelési tevékenység: a tavaly akvirált 15 MW-s szélerőműpark és a felújított gibárti vízerőmű egyaránt kitett magáért. A többleteredményben a tavalyi évben a pandémia által leginkább sújtott energia-kereskedelmi szegmens is jelentős szerepet játszott: az üzletág eredményessége szintén új csúcsot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!