Sikeres volt az Alteo kötvényakciója

Sikeres kötvényauciót tartott az Alteo Nyrt. kedden, a társaság az MNB Növekedési kötvényprogramban 3,8 milliárd forint névértéken ajánlott fel és hozott forgalomba kötvényt, az akcióra benyújtott összes ajánlat névértéken 9,75 milliárd forintot tett ki, az értékesítés során bevont forrás összege 3,91 milliárd forint - közölte a Budapesti Értéktőzsde.
Szász Péter, 2020. október 6. kedd, 16:21
Fotó: Napi.hu

A 2031. október 8-án lejáró kötvények évi 2,45 százalékos fix kamatozásúak.

Az Alteo NKP/2031 elnevezésű kötvény forgalomba hozatalához összeállított információs anyag szerint a társaság - összhangban a 2019 őszén elfogadott új stratégiájával - szeretné bővíteni a hazai kiegyenlítő energetikai piac kínálati oldalát.

Az Alteo idei első fél éves gyorsjelentésében tette közzé, hogy a 2019 őszén bemutatott 2020-2024-es stratégiával összhangban megkezdődött a tervezett befektetési, beruházási program megvalósítása, a potenciális befektetési lehetőségek feltárása, valamint a stratégia egyéb pontjait megalapozó átalakítások és szükséges folyamatok megvalósítása.

Egy több mint 2 milliárd forintos beruházási program első lépéseként május elején, együttesen 9 megawatt addicionális gázmotor-kapacitás kezdte meg működését az Alteo tiszaújvárosi és győri telephelyein. Ezen felül még 3, összesen 9 megawatt villamos teljesítményű gázmotort telepítenek az év második felében, így a program végére az Alteo harmadával bővíti gázmotoros energiatermelő kapacitásait és ezzel az ország egyik legnagyobb szabályozási központjává válik.

Az idén az első fél évben az Alteo-csoport kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 48 százalékkal 3,13 milliárd forintra, konszolidált árbevétele 33 százalékkal 16,16 milliárd forintra nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A nem auditált pénzügyi eredményt bemutató befektetői prezentáció szerint a csoport nettó eredménye 1,06 milliárd forintra emelkedett a 2019. első félévében elért 483 millió forintról.

Az Alteo Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, legutóbb 772 forinton zárt, a papír árfolyama 594 forint éves minimumot, és 900 forint éves maximumot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK