A Budapesti Értéktőzsdén viszonylag csendes napot regisztrálhattak az érdeklődők: alig több mint négymilliárd forint értékben születtek kötések. A BUX közel 90 pontos sávban mozgott napközben, délelőtt pedig 8 000 pontig is süllyedt a mutató. A blue chipek közt a nap vesztese a Mol-papírja volt. Az olajipari részvény jól tartotta magát napközben, ám a délután napvilágot látott 505 millió dolláros ajánlat, melyet a cég az INA 25 százalék plusz egy részvényes pakettjére tett, 2,7 százalékkal nyomta le az árfolyamot, mely így 5 200 forinton zárt. A Matáv kurzusa szintén mérséklődött, 0,2 százalékos esés után 803 forinton fejezte be a napot. A mérleg túloldalán az OTP és a Richter papírja állt. A hitelintézeti részvény 0,6 százalékkal hízott és 2 333 forinton állapodott meg, míg a Richter papírjára 17 600 forinton született az utolsó kötés, 0,9 százalékkal magasabban, mint egy nappal korábban. A szektortárs Egis részvényének kurzusa mintegy 28 millió forintos forgalom mellett szerdai záróértékén, 8 030 forintot fejezte be a napot. A Humet csökkenő ütembe esett, nap végére 3,7 százalékos mínuszban, 153 forinton állt meg a kurzus. A Pannonplast jegyzése 2,2, a TVK-é 1,4 százalékkal emelkedett, így előbbi 1 390, utóbbi pedig 4 290 forintos szinten zárta a csütörtöki kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!