A BUX kedden délután meredek lejtőre került: a mutató a 9 100 ponttal kacérkodó magasságokból alig egy óra alatt napi minimumára, 8 929,79 pontra zuhant és ott is fejezte be a napot. A forgalom élénk volt, meghaladta a kilenc milliárd forintot. A vezető részvények közül a nap vesztese a Matáv volt, árfolyama 3,5 százalékkal 805 forintra zuhant. A Mol sem lehetett elégedett, hiszen az olajipari papír értéke 6 000 forintra esett vissza, ami 2,4 százalékos gyengülést jelent. Az OTP kurzusa szerény 0,4 százalékkal süllyedt. A Richter árfolyama még egy perccel zárás előtt is közel egy százalékos pluszban volt, ennek ellenére záráskor 0,6 százalékos mínuszban, 21 165 forinton állt. A kis papírok közül az Egis 0,6, a Graphisoft 1,2, a Rába 2,2 százalékot veszített értékéből, míg a Borsodchem és a Pannonplast jegyzéser egyaránt 0,3 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!