A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzője szerint a BÉT az európai részvénypiacokhoz hasonlóan teljesített, hiszen a kereskedés másutt sem volt kiugró, és az árfolyamok sem változtak jelentősen. Varga Zoltán hozzátette, hogy a BUX legfeljebb csekély mértékben marad el az európai átlagtól. Fontosabb változást a szakértő inkább a forint árfolyamában vár, az euróval szembeni erősödés szerinte megállhat a következő napokban.

 

  • A Mol 22 forinttal, 1,01 százalékkal 2150 forintra csökkent, 1,4 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 25 forinttal, 0,18 százalékkal 13 565 forintra esett, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,36 százalékkal 413 forintra erősödött, forgalma 80,7 millió forint volt.
  • A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,39 százalékkal 8930 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,5 milliárd forintot ért el.
  • A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3798,20 ponton zárt csütörtökön, ez 20,93 pontos, 0,55 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.
Az amerikai tőzsdék pluszban nyitottak csütörtökön, az S&P 500 rekord magas szinten kezdett.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!