A pesti börze virtuális parkettje meglehetősen álmos napot tudhat maga mögött: alig hatmilliárd forint értékben születtek kötések. A BUX több mint 150 forintos sávban mozgott a nap folyamán és járt 9 670 pont felett is, nap végére azonban alig 44 pont maradt az előnye, ezzel 9 616 ponton állapodott meg. A mutató emelkedésének a Mol-papír 1,4 százalékos értékvesztése szabott gátat, és nem javította a helyzetet az OTP stagnálása sem. A Richter kurzusa ezzel szemben 500 forinttal, azaz 2,2 százalékkal 23 500 forintra javult, míg a Matávé 1,2 százalékkal 815 forintra hízott. A BorsodChem árfolyama 5,0 százalékkal 13 965 forintra emelkedett, a felfüggesztés alól felszabadult Zalakerámia-papírok kurzusa pedig 8 százalékkal növekedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!