Ragyogó hangulatban nyitott február első napján a Budapesti Értéktőzsde (BÉT). A BUX index csaknem 1,5 százalékos pluszba ugrott, miután szinte minden fontos részvény árfolyama emelkedett. Az OTP 2 százalékos pluszban áll, a nap egyik nyertese. A Mol árfolyama is 1,8 százalékot emelkedett már.

Lengyel értesülések szerint több érdeklődő is van a lengyel finomítói cég, a Lotos csoport eszközei iránt. A BP, a kanadai Couche Tard és a szaúdi Aramco is megvásárolná a Lotos - PKN összeolvadás miatt eladósorba került eszközöket, többek között a gdanski finomító 30 százalékát. A Molt megfelelő vételár esetén érdekelnék ezek a részesedések - írta ma reggeli elemzésében az Erste Befektetési Zrt.

A Mol az INA igazgatótanácsába delegálta Simola Józsefet, a Mol pénzügyi igazgatóját, Horváth Ferencet, a cég korábbi feldolgozás-kereskedelmi igazgatóját, illetve Fasimon Sándor, az igazgatóság elnökének megbízatását 2024-ig meghosszabbította. A hír mutatja, hogy a Mol elkötelezett az INA befektetések iránt, de ömmagában semleges a részvényárra nézve.

A Richter 0,6 százalékos, a Magyar Telekom 0,9 százalékos pluszban volt délelőtt. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus árfolyama 3,44 százalékot emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!