A nemzetközi piacok meglehetősen vegyes képet mutattak a BUX zárása idején. A nyugat-európai piacok meglehetősen gyatrán szerepeltek egész nap, és a végkifejlet is meglehetősen gyászosra sikeredett. Az amerikai piacok azonban pozitív tartományban álltak, köszönhetően az olajár drasztikus csökkenésének. A BUX egész nap a negatív tartományban oldalazgatott, és bár zárásra valamicskét ledolgozott hátrányából, így is 18 437 ponton zárt, ami 2,2 százalékos hanyatlásnak felelt meg. A napi forgalom erősnek számított, hiszen a 25 milliárd forintot is meghaladta. A vezető részvények a Mol kivételével veszítettek értékükből. Az olajpapír kurzusa 0,4 százalékkal került feljebb, így 14 800 forinton zárt annak ellenére, hogy a világpiacon csökkent az olaj ára. Ugyanakkor horvát lapértesülések szerint az INA olajtársaságra a Mol-on kívül más cég nem pályázik, így a magyaroknak jó esélye van. Az OTP-részvényesek tulajdonosai azonban nem voltak ilyen szerencsések, a befektetők tonnaszámra - összesen közel 19 milliárd forint értékben - öntötték a parkettre papírjaikat, amelynek következtében az árfolyamot sikerült a padlóra küldeni. A bankpapír 6360 forintos záróára 5,1 százalékos zuhanást takart. A Magyar Telekom 2,6, míg a Richter 0,8 százalékkal hullott 746 illetve 28 675 forintra. A kisebbek közül az FHB 3,9 százalékot zuhanva ért 1047 forintra, míg az Egis 0,4 százalékot süllyedve zárt 11 650 forinton. A Rába 2 százalékos süllyedés után 1231 forinton landolt. A nap nyertese Phylaxia lett 6,7 százalékos ugrással, ezt követte a gyöngyösi Mester felvásárlása miatt egy ideig felfüggesztett RFV 3,3 százalékkal, majd a Danubius 3, a Genesis pedig 1,3 százalékkal. A nap vesztese az Orco lett 8,9 százalékos zuhanással.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!