A Budapesti Értéktőzsdén a tegnapi masszív zuhanás után ma reggel meredek emelkedéssel nyitott, s a lendület egész délelőtt kitartott. A mutató 10 725 ponton fulladt ki, innen viszont folyamatosan süllyedtek az árfolyamok, s fél ötkor már csak alig 25 pont maradt az előnyből (10 538 pont). A vezető részvények közül a Matáv volt a délutáni bessz igazi előidézője, mivel a távközlési papír nem vett részt a korrekcióban, inkább 1,2 százalékkal süllyedt és 826 forinton zárt. A Mol árfolyama ezzel szemben egy százalékkal 7 750 forintra hízott. A közel 12 milliárd forintos forgalom harmadát jegyző OTP 0,6 százalékkal növelte értékét, s hasonló mértékkel emelkedett a Richter kurzusa is. Több mint egymilliárd forintos forgalom mellett 12 százalékkal zuhant vissza az Elmü árfolyama, míg az Egis közel három százalékkal lett soványabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!