A délelőtti parádés hangulat délutánra elromlott a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX index 0,8 százalékos mínuszba került, a nagypapírok estek. A Richter, amely délelőtt még jó hírekről számolt be az Esmya kapcsán, délután már csaknem 0,9 százalékos mínuszban állt, az OTP árfolyama is csökkent, a Mol masszív, 1,6 százalék körüli mínuszban jár. A forgalom közepes, kora délután 6 milliárd forint fölött volt.

Bár Joe Biden beiktatásra váró amerikai elnök a várakozásoknál is nagyobb csomagot és igencsak komoly támogatásokat jelentett be, negatív a hangulat a börzéken - írja elemzésében az Erste Befektetési Zrt. Ebben szerepet játszhat az is, hogy Németországban további szigorításokat vezetnének be.

Biden további 1,9 ezermilliárd dollárt pumpálna az amerikai gazdaságba. A méretes csomag további 1400 dollárt küldene az állampolgároknak, a heti 300 dolláros rendkívüli munkanélküli támogatás 400 dollárra emelkedne, és szeptemberig lenne elérhető. A kilakoltatási moratóriumot szintén szeptember végéig hosszabbítanák meg. A gyerekek utáni adójóváírás több mint 1000 dollárral emelkedne az idei évben, a helyi önkormányzatok 350 milliárd dolláros, az iskolák 130 milliárdos, az országos oltási kampány pedig 160 milliárd dolláros támogatásban részesülne. Végezetül a minimálbér óránként 15 dollárra emelkedne.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!