Meglehetősen nehezen indult a nap a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX nyitás után nem sokkal már 10 970 pontig esett vissza. A nap során több kitörési kísérleten is átesett a vezető index, az igaz áttörés azonban alig öt perccel a kereskedés vége előtt következett be, amikor a Mol-papírja váratlanul meglódult. Az olajipari részvény egy százalékkal 7 800 forintra növelte értékét, a BUX pedig fél százalékos előnyben, 11 072 ponton zárt. A többi blue chip is emelkedni tudott, az OTP és a Matáv 0,2, a Richter pedig 0,5 százalékkal hízott. Viszonylag nagy (az 5,8 milliárdos forgalomból 200 milliónyi) forgalom mellett 4,7 százalékkal csúszott vissza az econet jegyzése.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!